söndag 14 februari 2016

Fortsättning del 14

Utanför Lyckebo ligger, som jag sa Katrineholm, en ö med tre hushåll.  Gösta Kjellgren byggde sig ett hus runt 1940, där bodde han med hustrun Anna, född Nahlbom och sonen Bengt Kjellgren.

I ett annat hus bodde David Karlsson med hustru Märta(Hon var piga hos Molins på Säterön, David levererade fisk till Säterön och fam Molin.) och sönerna Yngve och Hasse, det fanns en dotter mellan bröderna, Eva Karlsson. Dom var kusiner med Birgit på Fiskarudden.  Deras pappor, David och August, var bröder. Yngve tog över huset tillsammans med sin hustru och två barn. Bertil, som är gift med Anne och bl.a har dotter Louise, de bodde tidigare(vet inte hur det är nu)i Lillgården, Hosum.
Dottern Barbro, gift med Mats Hammenstig, bor granne med mig i Ekebo. Dom har barnen Emma och David.
David och Augusts föräldrar kom till Åbäcksnäs som trädgårdsmästare, från Drothem tror jag.

I det äldsta huset, på Katrineholm, bodde Gösta Kjellgrens föräldrar, Erik, som allmänt gick under namnet "farfar" och Lina. "Farfar” Erik och farmor Lina Kjellgren kom från S:t Anna .

”Farfar rodde till mjölnarn på Åbäcksnäs.  "Farfar" var väldigt pratsam och stannade hos mjölnaren över förmiddagskaffet. Tiden gick och det var dags för mjölnaren att äta mat, då frågade han farfar om han skulle med in och äta. Då säger farfar att det ska han nog inte för att Lina sitter och väntar i roddbåten.
Lina visste, av erfarenhet, att det alltid tog tid, så hon hade sin strumpstickning med sig.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar